HOMELOGIN

HOEVEEL TIJD MOET ER ZITTEN TUSSEN HET INDIENEN VAN TWEE SEPA'S?

Achterstand inlopen

Ben je door wat voor reden dan ook achterop geraakt bij het maandelijks incasseren en moet je enkele maanden inlopen? Dan kun je (tijdelijk) vaker in casseren, bijv. elke 3 weken of elke 2 weken.

Hou 10 werkdagen aan

De verwerking van de incasso-batch duurt theoretisch 6 werkdagen, dus reken op een dag of tien tussen twee opeenvolgende batches. Het beste is om goed te checken of het bedrag van een sepa in z'n geheel binnen is en dán pas de volgende sepa in te dienen.

Je incassocontract

Afhankelijk van wat daarin is vastgelegd, kan het zijn dat je maar een beperkt aantal incasso's per maand mag indienen. Is dit te krap afgesteld op bijvoorbeeld 1 per maand, dan zul je om die reden alleen al moeten wachten tot de volgende kalendermaand en wordt het dus moeilijk een door omstandigheden opgelopen achterstand in te lopen.

Betaal-sepa's

Bij het indienen van betaalbatches is het bovenstaande niet van toepassing. Betaalbatches kun je achter elkaar indienen. Maar denk er wel om dat je vóórdat je de volgende specificaties aan de medewerkers verstuurt, je éérst even de betaal-sepa downloadt. Oude sepa's worden namelijk niet bewaard. Overigens zal bij het versturen een waarschuwingspanel verschijnen dat je hier nog even aan herinnert.