HOMELOGIN

GEEN PANIEK ALS INLOGGEN TELKENS MISLUKT

Wil het niet lukken met het inloggen? Geen paniek. Uiteindelijk kom je binnen.

  • De inloggegevens zijn hoofdlettergevoelig, dus zorg dat je caps-lock en/of num-lock uit staat.
  • Soms wordt een O (hoofdletter o) ingetypt in plaats van een 0 (nul) of omgekeerd.
  • Als je je inloggegevens invoert middels knippen en plakken, zorg dan dat je geen spatie of een lege regel meekopieert. Dat valt dat niet op, maar de inlog mislukt wel.
  • Sommige smartphones hebben de gewoonte om na de laatste letter van een woord vanzelf een spatie toe te voegen. Als je goed kijkt kun je dat zien.
  • Soms zijn ouders vergeten dat ze hun inloggegevens hebben gewijzigd en proberen ze in te loggen met de oude gegevens.
  • Er kan misschien nog een oud wachtwood zijn opgeslagen op je smartphone (of PC) dat door auto-aanvullen wordt opgehaald. Leeg je wachtwoorden-cache.

Haal je registreren en inloggen misschien door elkaar?

Het komt voor dat ouders zich proberen te registreren in het inlogscherm. Als je daar het brinnummer en de registratiecode probeert in vullen dan gaat het natuurlijk niet werken! Dit is het verschil tussen inloggen en registreren.

Log je in vanaf de schoolwebsite, via een inlogpanel?

Je moet in je browser pop-ups toestaan als je vanaf de schoolsite wil inloggen. Dat doe je in de 'instellingen' van je browser.
Als dat niet lukt, ga dan naar tso-assistent.NET om daar in te loggen.

Ben je je inloggegvens vergeten?

Als je je inloggegevens bent vergeten klik dan op VERGETEN INLOGGEGEVENS OPVRAGEN. Voer dan het emailadres in waarmee je je hebt ingeschreven en je ontvangt je inloggegevens opnieuw.

Is je account misschien verwijderd?

Misschien ben je vergeten dat je account verwijderd hebt. Inloggen is dan niet meer mogelijk. Mocht je toch gebruik willen maken van de overblijf, moet je je opnieuw registreren en eventueel contact opnemen met de tso-coördinator van de school.