HOMELOGIN

ACCORDEREN MET TRAAG INTERNET

We onderscheiden twee soorten traag internet: incidenteel en structureel. In beide gevallen is er kennelijk ergens een bottleneck op de lange, ingewikkelde verbindingslijn tussen je computer op school of thuis en de server van TSO-ASSISTENT.

Incidenteel

Bij incidentele traagheid is de oorzaak moeilijk vast te stellen maar je zou even kunnen googelen op internetstoringen en kijken op de website van je hosting provider. Storingen hoeven niet per se op jullie locatie te zijn of bij jullie provider. We hebben per dag ongeveer 1500 inlogacties, als er een probleem met onze server zelf zou zijn, dan zou onze telefoon roodgloeiend staan en dat is gelukkig nog nooit gebeurd. Bovendien zijn wij zelf de hele dag ingelogd en monitoren wij bijna per seconde.

Structureel

Het kan zijn dat jouw school een van de ongelukkige scholen is met traag internet. Zoals laatst bleek uit een onderzoek heeft de helft van de basisscholen hier last van. Ga in dat geval eens te rade bij de ict-er van school.

Hoe te vinken bij traag internet?

Zorg dat je je tempo aanpast. Elke vink wordt namelijk apart verwerkt en moet als het ware weer bij je terugkomen. Pas als de vink zichtbaar is kun je de volgende zetten. Bij normaal internet gaat dit zo snel dat je daar geen erg in hebt. Bij traag internet met je soms na elke vink even wachten. Als je te vlug achter elkaar door vinkt — of je plaatst de verzamelvink en klikt op ACCORDEREN vóórdat je alle vinken hebt zien inlopen — loop je de kans dat er vinken verloren gaan.

Let op het waarschuwingspanel

Je krijgt bij het accorderen altijd eerst een geel waarschuwingspanel te zien. Dat waarschuwingspanel kan niet anders dan de exacte stand van zaken op de server weergeven. Dus als er vinkjes buiten de bedoeling of zonder dat het opviel niet zijn aangekomen op de server, dan staan die ontbrekende vinkjes in het waarschuwingspanel zonder twijfel gemeld als 'missend' in een rood blinkende waarschuwing.

Negeer het waarschuwingspanel nooit!

De waarschuwing in het gele panel mag dus niet genegeerd worden. Kloppen de aantallen in het gele panel niet, dan moet er dus geklikt worden op ANNULEREN en moeten de ontbrekende vinken dus alsnog gezet worden. Eventueel vink je in een wat lager tempo en geef je het akkoord een uurtje later. Maar ook dan is het zaak om eerst goed het waarschuwingspanel te lezen en niet te accorderen als er meer missende kinderen staan vermeld dan er daadwerkelijk missen.