HOMELOGIN

WAT TE DOEN MET LOPENDE STRIPPENKAARTEN EN ABONNEMENTEN BIJ DE INVOERING VAN TSO-ASSISTENT

Bespaar jezelf onnodige administratie

Als je voornemens bent de abonnementen aanvankelijk te laten voortbestaan bij het in gebruik nemen van TSO-ASSISTENT, zul je in plaats van forse werkbesparing een werktoename hebben. Je voert dan immers een dubbele administratie zolang de abonnementen of stippenkaarten nog geldig zijn.

Verzilveren

Het beste start je TSO-ASSISTENT met een schone lij. Betaal alle abonnementen en strippenkaarten (wat er nog van over is) gewoon terug in contanten of per bank. Deze eenmalige operatie is minder werk dan een tijd lang een dubbele administratie te voeren.

De overblijfkosten op nul euro zetten

Een goede oplossing is de overblijfkosten op nul euro te zetten zolang de abonnementen nog lopen, de ouders ontvangen dan over de lopende maand een nul-declaratie. Voorwaarde is dat de abonnementen van alle ouders op de zelfde datum verlopen. Je hoeft dan geen terugbetaling te organiseren. Dit is geen oplossing voor strippenkaarten.

Tenslotte een afrader

Structureel vrijstellen wordt soms geopperd als mogelijkheid. Dit is echter de meest bewerkelijke oplossing: Je moet een voor een alle kinderen vrijstellen en dat later weer ongedaan maken. Plus alles een voor een opnieuw nagaan om te kijken of je niemand vergeten hebt (en dat dus tweemaal). Je zult maar 300 leerlingen in het systeem zitten... Niet doen dus!