HOMELOGIN

IK ZIE ALLEEN STREPEN OF ZIE EEN LEEG SCHERM

Declaratie, specificatie, koelkastlijst of andere pdf-download wordt niet geopend of is niet goed leesbaar.

Indien een pdf lijkt 'leeg' te zijn zegt men soms dat men de pdf niet 'open' krijgt maar in feite is de inhoud wel degelijk aanwezig maar niet zichtbaar. Die onzichtbaarheid komt doordat een pdf-reader wordt gebruikt, die geen gebruik maakt van de in de pdf bijgesloten fonts, maar die fonts erbij wil zoeken op je harde schijf.

Installeer de gratis Adobe Reader

Dit probleem is helemaal opgelost als je Adobe Reader (de creator van het pdf-formaat) downloadt. Op desktops is dit meestal standaard geïnstalleerd, maar niet op tablets of smartphones. Hoe dan ook is Adobe Reader de standaard en gratis te downloaden, ook voor Android. Ga naar get.adobe.com/nl/reader.

Er kan nog een complicatie spelen

Er is wel Adobe Reader op de computer geïnstalleerd, maar er bevindt zich nog een andere (niet originele) pdf-viewer op de computer. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar dat is het kennelijk wel als je de pdf in het systeem wil lezen met de browser Google Chrome. De Adobe-plugin wordt dan namelijk overruled door de overbodige pdf-viewer. Voor dit probleem zijn twee oplossingen:
  1. Verwijder de niet originele (en volstrekt overbodige) pdf-viewer van de computer.
  2. Als men deze viewer niet kan vinden (hij zou in de programma-folder moeten zitten), downloadt dan de leegogende pdf naar de harde schijf (bij voorkeur buroblad) en open vervolgens de gedownloade pdf met Adobe Reader. Dan zal ongetwijfeld de inhoud weer zichtbaar zijn.
Oplossing 1 is te verkiezen boven 2.