HOMELOGIN

HOE RESERVEER OF ANNULEER IK DE OVERBLIJF

Toelichting onder het vraagteken

Als ouder kun je overblijf voor je kind of kinderen reserveren of weer annuleren in het scherm RESERVEREN. Daar vind je ook een toelichting als je met de muis over het vraagteken gaat.

Snel reserveren of annuleren in het hoofdmenu

Zolang de sluitingstijd niet is gepasseerd kun je direct per kind reserveren of annuleren met 1 klik, zonder verder het systeem in te hoeven duiken.

Vaste dagen of incidenteel reserveren

Je hebt de mogelijkheid om vaste dagen te reserveren. Klik eerst op de naam van een kind (of je kind) en vink daarna de gewenste dag(en) van de week. Als dagen blauw worden is de reservering opgeslagen. Incidenteel reserveren (of annuleren) doe je door in de kalender op een dag te klikken en daarna eventueel het vinkje achter de naam van het kind te plaatsen (of juist weg te halen).

Handleiding

Onder DOWNLOADS vind je een handleiding die het reserveren en annuleren nog eens toelicht met behulp van afbeeldingen.

Drie of twaalf maanden vooruit reserveren

Reserveren kan bij de meeste scholen tot maximaal 3 maanden vooruit (bij sommige 12 maanden). De KOELKASTLIJST is een overzicht van de lopende 3 maanden. Print deze uit en plak hem op ... de koelkast! (Kun je deze niet goed zien? Hier is de oplossing.)

Annuleren voor sluitingstijd

Annuleren doe je gewoon door een reservering weg te halen. Annuleren kan tot sluitingstijd op de overblijfdag zelf, zoals aangegeven in dat scherm.

Sluit netjes af via menu of uitloggen

Om zekere te zijn dat de reservering of de annulering goed doorkomt, verlaat je het scherm door terug te gaan naar MENU of door te kikken op 'uitloggen' helemaal linksboven. (Gebruik nooit de terug-knop van je browser!)