HOMELOGIN

WAT KOST AUTOMATSCHE INCASSO / BETALING?

De kosten komen niet voor rekening van de ouders

Laten we vooropstellen dat als er kosten zijn, deze door de bank aan de school worden berekend, niet aan de ouders. En dat de kosten uiteraard verschillend zijn per bank. Sommige banken hebben voor stichtingen en verenigingen een voordelige regeling waarbij jaarlijks de eerste 'zoveel 1000' posten gratis zijn. Kleine scholen komen soms maar weinig boven die drempel. Informeer dus bij je bank voor het exacte antwoord op deze vraag!

De prijs wordt bepaald door een aantal elementen

  • prijs per batch, bijv. € 1,25
  • prijs per post, bijv. € 0,07
  • aantal gratis posten per jaar

Hoe bepaal je het uiteindelijke voordeel?

Dat is best lastig rekenen en inschatten. Automatisch incasso bespaart je heel veel administratief werk en voorkomt gedoe met ouders die laks zijn in hun betalingsgedrag. De uren die je zo per maand bespaart mag je omrekenen in geld op basis van je uurloon of vrijwilligersvergoeding.

Deze besparing staat tegenover de kosten van automatische betaling en incasso. En bedenk dat gewone bij- en afschrijvingen ook geld kosten en meestal een stuk meer, bijv. € 0,15 per stuk.

De uiteindelijk kosten van automatische incasso/betaling zijn dermate laag dat er geen enkele school om die reden heeft afgezien van automatische incasso/betaling. Het levert klaarblijkelijk alleen maar voordeel op.