HOMELOGIN

WAT MOET IK DOEN ALS EEN KIND BIJ EEN VRIENDJE/ VRIENDINNETJE WIL ETEN?

==alleen van toepassing als deze functie is ingeschakeld==

Drie administratieve stappen

Indien een kind zich bij jou (medewerker) afmeldt om bij een vriendje/ vriendinnetje te gaan eten of spelen, dan dien je het volgende te doen:
  1. Controleer in de presentielijst of er een M ('Mag Mee') achter de naam van het kind staat;
  2. Vink het kind in de overdrachtslijst aan als zijnde aanwezig;
  3. Noteer in het logboek hoe laat het kind met vriendje/vriendinnetje is meegegaan en de naam van het vriendje/vriendinnetje.

Waarom aanwezig vinken?

Zou je dit niet doen dan krijgt de ouder een systeemmail waarin gezegd wordt dat zijn/haar kind niet aanwezig was hetgeen aanleiding kan geven tot verwarring of ongerustheid bij de ouder. Het kind is immers aanwezig geconstateerd voor het met vriendje meeging.

Waarom noteren in het logboek?

  • Mocht het kind buiten school iets naars overkomen, is het van groot belang dat er in het logboek was vastgelegd dat het kind feitelijk met toestemming van de ouders is vertrokken (en de school dus geen verantwoordelijkheid draagt);
  • Door jouw notitie in het logboek is de coördinator in staat om eventueel de verschuldiging voor deze overblijfbeurt op € 0,0 te zetten - als dit op jullie school tenminste de regel is.

Stel jezelf op de hoogte van de regels

Naast bovengenoemde administratieve stappen, dien je jezelf op de hoogte te stellen van de regels, voorwaarden en verantwoordelijkheden aangaande met vriendje/vriendinnetje mee gaan.